Misak-ı Milli'den ilk taviz aşağıdaki antlaşmaların hangisinde verilmiştir?

Misak-ı Milli'den ilk taviz aşağıdaki antlaşmaların hangisinde verilmiştir?

A) Londra Antlaşması
B) Lozan Antlaşması
C) Mudanya Antlaşması
D) Ankara Antlaşması
E) Moskova Antlaşması
Cevap:  E

Bunlar da ilginizi çekebilir:

6 yorum:

  1. Evet, kitaplarda verilen bilgilerde Misak-ı Milliden verilen ilk taviz Moskova Antlaşmasında verilmiştir deniyor. Ancak İhtiyaç Yayınlarının bir sorusunda, Ankara (20 Ekim 1921) ve Moskova Antlaşmaları (16 Mart 1921) Misak-ı Milliden taviz verilen antlaşmalardır niye bildirilmiş. Ankara antlaşması, Moskova Antlaşmasından önce yapıldığına göre ilk taviz (BU SORUYA GÖRE) Ankara Antlaşması olmalıydı?? (Ankara antlaşmasında verilen taviz, Hayatın Fransa denetiminden Suriyeye bırakılması olarak belirtilmiş) Cidden kafam karıştı. Soruya bakıldığında ilk taviz Ankara Antlaşması olmalı, Ama kitaba bakıldığında ve bir çok kaynakta Moskova diyor. Ya bu soru yanlış, ya da benim kafam iyice çorba oldu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soru yalnış değil. ankara ant. büyük taarruzun sonuçlarında veriliyor. 1. inönüden sonra moskova ant yapılmıştır böylelikle misakı milliden ilk taviz verilmiştir. ankara ant 2. tavizdir. hatay verilmiştir.

      Sil
  2. 2.tavif hangi anlaşma peki?

    YanıtlaSil
  3. Ilk taviz moskova ant. Yani misaki milli sınırları içinde olan batum un birakilmasi. 2. Taviz ankara antlasmasinda hatay.

    YanıtlaSil
  4. İlk taviz moskova antlaşması ile Batum. İkinci taviz ise Ankara antlaşması ile Hatay olmuştur. Bu yerler misak-ı milli sınırları içerisnde olmasına rağmen bu tavizler verilmiştir.

    YanıtlaSil
  5. Soru yanlış değil,

    YanıtlaSil