KPSS'ye Hazırlık için Faydalı İnternet Siteleri

Her yıl milyonlarca aday memur olabilmek için KPSS'ye giriyor. 2010 yılında da 100.000 (yüzbin) memur alınacağı söyleniyor ki bunların 40 bin'i öğretmen, 20 bin'i ise polislerden oluşacak.  Bundan dolayı sınava hazırlığın önemi hergeçen gün artıyor.



KPSS 2010'a  hazırlık için birçok internet sitesinden faydalanabilirsiniz. Bu yazımızda özellikle memurluk sınavlarına hazırlıkta faydalı olabilecek internet sitelerinden bahsedeceğiz.

1.Doğanulu.com: Özellikle KPSS Matematik konularında sorun yaşayan adaylar için çok iyi bir kaynak site. Doğan Ulu Hoca'nın eşşiz ve kusursuz anlatımıyla Matematik sizin için sorun olmaktan çıkacaktır.  DoğanUlu.com'daki Matematik videolarını görebilmek için siteye üye olmanız yeterli. Herhangi bir ücret talep edilmiyor.

2. Ekolhoca: YGS ve KPSS sınavlarına hazırlıkta en popüler sitelerden bir tanesi. Birçok Matematik soru çözümlerine ve KPSS Tarih konu anlatımlarına ekolhoca'dan ulaşabilirsiniz.

3. Kpss10: Sitenin forum bölümlünden takıldığınız soruları ekleyebilir, yoruma eklenmiş diğer KPSS sorularını çözebilir ve tartışmalara katılabilirisiniz.Ayrıca yine forum bölümünde Eğitim Bilimleri ile ilgili de bir çok soru görmek mümkün.

4. Dershanet: İstambul Büyükşehir Belediyesi'nin bir girişimi olan Dershanet YGS-LYS ve SBS öğrencilerine yönelik olmasına rağmen KPSS'ye hazırlanan adaylar da faydalanabilir, ücretsiz video dersleri izleyebilir,  testleri çözerek bilginizi ölçebilirsiniz.

5. Yediiklim: Daha çok Memurlar.net benzeri bir KPSS haber sitesi olmasına rağmen KPSS ile ilgili bir çok kavram haritasına bu siteden ulaşabilirsiniz.

6. NejdetKirpi: Metamatik 1 , Matematik 2 ve Geometri video derslerine ücretsiz olarak ulaşabileceğiniz kaliteli bir site.

KPSS'ye hazırlık şüphesiz ciddi ve planlı çalışma gerektiriyor. Kendi yaptığınız çalışmalara KPSS hazırlık sitelerini de ekleyerek başarınızı daha da yukarılara çekebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder