Kamu Personeli Sınavı (KPSS) ve Matematik

Matematik, sadece alış verişte kullanacağımız veya yemek yaparken kullanacağımız malzemenin ölçüsünü ayarlarken ya da sınavlardan aldığımız notların ortalamasını hesaplamak için kullanacağımız bir araç değildir.


Matematik aynı zamanda soyut düşünebilmeyi, olaylar arasındaki ilişkileri görebilmeyi, sebep sonuç ilişkisini kurabilmeyi, tabloları ve grafikleri yorumlayıp kullanabilmeyi de içerir. Bundan dolayı, bu kadar geniş kavramları içeren Matematiğin KPSS'deki önemi tartışılmaz bir gerçektir.

Bu bağlamda, temel matematik kavramları, problem çözebilme yeteneği, ilişkileri kurabilme becerisi ve grafik yorumlama KPSS Matematik konularının temelini oluşturmaktadır. Matematik konularını öğrendikten sonra farklı tarzda sorular çözerek konuların pekiştirilmesi konuları tam anlamıyla öğrenme açısından çok önemlidir.

ÖSYM her sene bir birine benzer sorular sorduğu için, geçmiş yıllarda çıkmış sorular mutlaka çözülmeli ve çözüm yolları iyi öğrenilmelidir.

Bunun yanında Geometri soruları da KPSS'de %15-20 oranında yer tutmaktadır. Bu soruların çoğunluğu şekil içerikli olduğundan, soruların çözümü için verilerin şekil üzerinde uygulanması ve farklı bakış açılarının geliştirlmesi önemlidir.

Geleceğinizi şekillendirecek olan KPSS'de başarılı olabilmeniz matematiğe gereken önemi vermenize bağlı. Bu nedenle matematiğe olan ön yargı ve kaygılarınızdan sıyrılarak, matematiğin eğlenceli dünyasına adım atmalısınız.

Hepinize KPSS 2010'da başarılar....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder