KPSS Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım?

ÖSYM internet erişim şifresi ve özellikle KPSS şifresi, ÖSYM sınavlarına giren adaylar için hayati önem taşımaktadır.

KPSS sınav başvuru zamanlarında KPSS şifresini unutmak yada hatırlayamamak sınavlara girecek adaylar için sorun oluşturmaktaydı.

ÖSYM, KPSS’ye girecek adaylardan gelen yoğun şikayet üzerine şifre sorununa çözüm getirdi.

 KPSS Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım


ÖSYM ve KPSS sınavlarına girecek adaylar şifrelerini unuttuklarında ya da kaybettiklerinde şifrelerini internet üzerinden yenileyebilecekler.

ÖSYM’nin 5 Ocak 2011 tarihli basın duyurusuna göre:

  1. ÖSYM,  adayların kişisel şifre edinebilmeleri için bir otomasyon sistemi uygulamaktadır.

  2. KPSS şifresini unutan yada kaybeden adaylar şifrelerini http://ais.osym.gov.tr adresinden ÜCRETSİZ olarak edinebilirler.

  3. KPSS şifresini unutan ya da kaybeden adaylar yukarıdaki internet adresinde “Şifremi Unuttum” alanına gitmeleleri gerekmektedir.

  4. Adayların Şifremi Unuttum alanında kendilerine yöneltilen soruları doğru cevaplamaları gerekiyor (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.)

  5. Sorulan sorulara doğu cevap verdiğinizde şifreniz yenilenmiş olacaktır.

  6. Sorulara doğru cevaplar verememe dolayısıyla şifrenizi yenileyemediğinizde nüfus cüzdanı ya da pasaport ile ÖSYM başvuru merkezlerine başvurarak ücreti karşılığında yeni ÖSYM şifrenizi edinebilirsiniz.
Tutukluluk ya da askerlik görevi nedeniyle başvuru merkezlerine gelemeyenler ise  cezaevi müdürlükleri veya askeri birlik komutanlıklarına resmi yazı ile başvurmaları halinde, aadayların ismine düzenlenmiş kapalı zarf içinde KPSS sınavına girecek adaya iletilmek üzere şifre verilebiliyor.

Kpss Genel Kültür Soruları:
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder